Рецепти
Црна какао торта Ана Ѓорова

Какао торта со чоколадна глазура што се подготвува подолго, но ќе ве изненади со нејзиниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадо од какао(550 Грама)

Какао(40 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Путер(400 Грама)

Јајце(6 )

Слатка павлака(200 Милилитри)

Бело чоколадо(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Во тенџере на оган растопете го путерот со шеќерот и какаото, па додајте 300 г чоколадо и мешајте додека да се растопи. Потоа оставете ја смесата потполно да се олади.
  2. Во изладената смеса додавајте ги јајцата едно по едно и мешајте со миксер. Смесата претурете ја во тавче за печење бр. 24 обложено со хартија за печење. Се пече околу 80 минути на 140 степени.
  3. Останатото чоколадо (250 г) растопете го со слатката павлака.
  4. Печената торта кога потполно ќе се излади и ќе сплесне, прелијте ја со чоколадото.
  5. Белото чоколадо изрендајте го на ситно ренде врз тортата, додека преливот не е стегнат, за да се добијат убави шари.
  6. Тортата пред послужување чувајте ја најмалку 4 часа во фрижидер за да се излади и стегне.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: