Рецепти
Црна какао торта Ана Ѓорова

Какао торта со чоколадна глазура што се подготвува подолго, но ќе ве изненади со нејзиниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадо од какао(550 Грама)

Какао(40 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Путер(400 Грама)

Јајце(6 )

Слатка павлака(200 Милилитри)

Бело чоколадо(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Во тенџере на оган растопете го путерот со шеќерот и какаото, па додајте 300 г чоколадо и мешајте додека да се растопи. Потоа оставете ја смесата потполно да се олади.
  2. Во изладената смеса додавајте ги јајцата едно по едно и мешајте со миксер. Смесата претурете ја во тавче за печење бр. 24 обложено со хартија за печење. Се пече околу 80 минути на 140 степени.
  3. Останатото чоколадо (250 г) растопете го со слатката павлака.
  4. Печената торта кога потполно ќе се излади и ќе сплесне, прелијте ја со чоколадото.
  5. Белото чоколадо изрендајте го на ситно ренде врз тортата, додека преливот не е стегнат, за да се добијат убави шари.
  6. Тортата пред послужување чувајте ја најмалку 4 часа во фрижидер за да се излади и стегне.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: