Рецепти
Унгарска супа од зелка Ана Ѓорова

Рецепт од традиционалната унгарска кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(500 Грама)

Пилешки гради(300 Грама)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Вода(1 Литар)

Жолчка од јајце(3 )

Путер(3 Кафени лажици)

Брашно(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките гради сварете ги во говедската супа.
  2. Направете запршка од путер и брашно и во неа додајте ја зелката исечена на резанки и полека додавајте една половина од говедската супа.
  3. Варените пилешки гради одвојте ги од коските и исечкајте ги на ситни коцкички.
  4. Помешајте го пилешкото месо со зелката и прелијте ги со остатокот од супата.
  5. Изматете ги жолчките од јајцата, ставете ги во супата и постојано мешајте додека не проврие супата.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: