Рецепти
Унгарска супа од зелка
Рецепт од традиционалната унгарска кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Зелка(500 Грама)
Пилешки гради(300 Грама)
Вода(1 Литар)
Жолчка од јајце(3 )
Путер(3 Кафени лажици)
Брашно(2 Кафени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Пилешките гради сварете ги во говедската супа.
- Направете запршка од путер и брашно и во неа додајте ја зелката исечена на резанки и полека додавајте една половина од говедската супа.
- Варените пилешки гради одвојте ги од коските и исечкајте ги на ситни коцкички.
- Помешајте го пилешкото месо со зелката и прелијте ги со остатокот од супата.
- Изматете ги жолчките од јајцата, ставете ги во супата и постојано мешајте додека не проврие супата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во