Рецепти
Унгарска супа од зелка Ана Ѓорова

Рецепт од традиционалната унгарска кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(500 Грама)

Пилешки гради(300 Грама)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Вода(1 Литар)

Жолчка од јајце(3 )

Путер(3 Кафени лажици)

Брашно(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките гради сварете ги во говедската супа.
  2. Направете запршка од путер и брашно и во неа додајте ја зелката исечена на резанки и полека додавајте една половина од говедската супа.
  3. Варените пилешки гради одвојте ги од коските и исечкајте ги на ситни коцкички.
  4. Помешајте го пилешкото месо со зелката и прелијте ги со остатокот од супата.
  5. Изматете ги жолчките од јајцата, ставете ги во супата и постојано мешајте додека не проврие супата.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: