Рецепти
Варени јајца полнети со туна Ана Ѓорова

Брзо и многу декоративно предјадење, а одлична идеја како да ги искористите варените јајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 јајца )

Туна во конзерва(1 )

Мајонез(3 Супени лажици)

Млад кромид

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Варените јајца излупете ги и преполовете ги по должина. Извадете ги жолчките, испасирајте ги и тргнете ги во сад настрана, а белките измијте ги.
  2. Во садот со жолчките измешајте ги исцедената туна од конзерва, мајонезот, сол и бибер, сок од лимон и ситно сечканиот млад кромид.
  3. Наполнете ги белките со смесата и одозгора наросете копар или ситно сечкан магдонос.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: