Рецепти
Варени јајца полнети со туна Ана Ѓорова

Брзо и многу декоративно предјадење, а одлична идеја како да ги искористите варените јајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 јајца )

Туна во конзерва(1 )

Мајонез(3 Супени лажици)

Млад кромид

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Варените јајца излупете ги и преполовете ги по должина. Извадете ги жолчките, испасирајте ги и тргнете ги во сад настрана, а белките измијте ги.
  2. Во садот со жолчките измешајте ги исцедената туна од конзерва, мајонезот, сол и бибер, сок од лимон и ситно сечканиот млад кромид.
  3. Наполнете ги белките со смесата и одозгора наросете копар или ситно сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: