Рецепти

Варени јајца полнети со туна
Брзо и многу декоративно предјадење, а одлична идеја како да ги искористите варените јајца
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 јајца )
Туна во конзерва(1 )
Мајонез(3 Супени лажици)
Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Варените јајца излупете ги и преполовете ги по должина. Извадете ги жолчките, испасирајте ги и тргнете ги во сад настрана, а белките измијте ги.
- Во садот со жолчките измешајте ги исцедената туна од конзерва, мајонезот, сол и бибер, сок од лимон и ситно сечканиот млад кромид.
- Наполнете ги белките со смесата и одозгора наросете копар или ситно сечкан магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во