Рецепти
Везени пиперки Ана Ѓорова

Зимница од везени пиперки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сува везена црвена пиперка(2 Килограми)

Есенција(3 Чаши)

Лук(2 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(по желба )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Измијте ги пиперките и засечете им ги малку дршките, па потпечете ги.
  2. Во длабок сад ставете масло и откако пиперките ќе ги извадите од оган, веднаш ставете ги во маслото, провалкувајте ги и ставете ги во друг сад настрана.
  3. Откако сите пиперки ќе се испечат, наредете ги во тегла: ред пиперки, ред сечкан магдонос, ред сечкано лукче. Редете сè додека не се потрошат пиперките.
  4. Во сад на оган ставете 3 литри вода да зоврие.
  5. Откако водата ќе зоврие, тргнете го садот од оган и веднаш додајте есенција и сол.
  6. Со течноста налејте ги пиперките, врзете ги одозгора теглите и завиткајте ги во весници или крпи да отстојат 24 часа.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: