Рецепти
Зеленчук во масло Ана Ристеска

Зеленчуков ручек со сланина кој одлично ќе оди со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измијте ги тиквичките и доматите и исушете ги, а потоа исечете ги.
  2. Доматот исчистете го од семето и оставете го да се исцеди. Исечете ги ситно пиперките, а исечканиот кромид пропржете го на масло заедно со исечканата сланина.
  3. Подготвениот зеленчук, измешајте го, ставете во средината доволно голем квадрат од алуминиумска фолија, додајте сол, бибер, рурмарин ловоров лист, па одозгора ставете 2-3 лажици динстан кромид. По потреба додајте уште малку масло.
  4. Внимателно затворете го секој пакет, ставете ги во рерна загреана на 200 степени и печете ги околу 30 минути. Служете ги топли во фолија.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: