Рецепти
Зимско кафе Ана Ристеска

Попладневно зимско кафе со малку виски за поубав ден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Виски(44 Милилитри)

Варено кафе(1 Чаша)

Шлаг крем ванила

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Вискито и шеќерот ставете ги во топла чаша. Додајте го кафето и пеперминт сирупот (44 мл) и декорирајте со матен шлаг.

Пеперминт сируп: искршете на ситно новогодишни лижавчиња (црвено бели бастумчиња) и наполнете една чаша со нив. Прелијте ги со една чаша жешка вода и оставете ги да се стопат. Кога сирупот ќе се излади можете да го ставите во кафето.

Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: