Рецепти
Зимско кафе Ана Ристеска

Попладневно зимско кафе со малку виски за поубав ден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Виски(44 Милилитри)

Варено кафе(1 Чаша)

Шлаг крем ванила

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Вискито и шеќерот ставете ги во топла чаша. Додајте го кафето и пеперминт сирупот (44 мл) и декорирајте со матен шлаг.

Пеперминт сируп: искршете на ситно новогодишни лижавчиња (црвено бели бастумчиња) и наполнете една чаша со нив. Прелијте ги со една чаша жешка вода и оставете ги да се стопат. Кога сирупот ќе се излади можете да го ставите во кафето.

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: