Рецепти
Зимско кафе Ана Ристеска

Попладневно зимско кафе со малку виски за поубав ден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Виски(44 Милилитри)

Варено кафе(1 Чаша)

Шлаг крем ванила

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Вискито и шеќерот ставете ги во топла чаша. Додајте го кафето и пеперминт сирупот (44 мл) и декорирајте со матен шлаг.

Пеперминт сируп: искршете на ситно новогодишни лижавчиња (црвено бели бастумчиња) и наполнете една чаша со нив. Прелијте ги со една чаша жешка вода и оставете ги да се стопат. Кога сирупот ќе се излади можете да го ставите во кафето.

Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: