Рецепти
Златно млеко Ана Ѓорова

Азиски рецепт за растително млеко со куркума. Овој пијалак е многу здрав и може да го испробате за појадок или да се напиете една топла чаша пред спиење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(130 Милилитри)

Куркума(40 Грама)

Бибер(1 Прстофат)

Бадемово млеко(150 Милилитри)

Мед

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Ставете 130 мл вода со прстофат бибер во тенџере на оган. Веднаш штом почне да врие водата, тргнете го тенџерето од оган и измешајте ја куркумата во прав. Мешајте додека да добиете густа смеса.
  2. Во друго тенџере на оган ставете го млекото (од бадеми или соја). Кога ќе се стопли, но нема да зоврие, тргнете го настрана и измешајте ја куркумата.
  3. Смесата оставете ја малку да се подолади и претурете ја во тегла. Додајте мед, затворете со капак и измешајте ја смесата со тресење на теглата.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: