Рецепти
Чизкејк со јагоди Ана Ѓорова

Непечена торта од крем сирење и свежи јагоди што е едноставна и превкусна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крем сирење(500 Грама)

Свеж сок од лимон(70 Милилитри)

Кондензирано млеко(397 Милилитри)

Желатин(12 грама во листови )

Бисквити(125 Грама)

Путер(60 Грама)

Јагоди(300 Грама)

Шеќер(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Округол калап за торти обложете го добро со хартија за печење. Премачкајте го дното и краевите на хартијата.
  2. Во друг сад измешајте го растопениот путер со мелените бисквити да добиете хомогена смеса, па потоа добро со дланките натапкајте ја на површината на садот. Ставете го садот во фрижидер 30 минути.
  3. Потоа околу 50 г од јагодите исечете ги на половинки и распоредете ги на краевите на кружниот сад.
  4. Желатинот (7 г) растопете го во вода.
  5. Во друг сад ставете го ладното крем сирење. Матете го неколку минути со миксер, потоа постепено додавајте го кондензираното млеко и продолжете со матењето.
  6. Исцедениот сок од лимон ставете го во тенџере на оган и додајте го желатинот. Смесата треба кратко да се меша на оган (не да се зоврива), а потоа оставете ја кратко настрана и измешајте 2-3 лажици од смесата од крем сирењето (за да нема грутки).
  7. Потоа измешајте ги смесата со крем сирењето и смесата со лимонот и желатинот, прелијте ги врз бисквитите и оставете неколку часа во фрижидер.
  8. Во меѓувреме подгответе го филот од јагоди: во ладна вода растопете ги листовите желатин (5 г) неколку минути.
  9. Јагодите сомелете ги со шеќерот, па ставете неколку лажици од смесата во тенџере на оган. Додајте го желатинот, мешајте добро, па додајте го остатокот од смесата со јагоди.
  10. Мешајте повторно, тргнете од оган и прелијте ја смесата врз тортата. Оставете ја уште неколку часа да се олади, па сервирајте.
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион
Флија
Карамелизирано свинско каре со праз
Свинско печено со млади компири

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: