Рецепти
Колач со банани и со лешници Ана Ѓорова

Послужете го колачот со шолја топол чај и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зрела банана(2 )

Јајце(2 )

Путер(100 Грама)

Брашно(230 Грама)

Шеќер(120 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Џем од кајсии(или џем од јаболко 1 лажица )

Сол(малку )

Црно чоколадо(110 Грама)

Лешник(сечкани 70 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад се мешаат брашното, солта, прашакот за печиво, содата бикарбона, 30 г рендано чоколадо и шеќерот.
  2. Во друг сад се пасираат бананите, се додаваат јајцата, путерот и џемот и се меша со жица.
  3. Во смесата со бананите се додаваат 80 г сечкано чоколадо и 70 г сечкани лешници и измешајте ја со смесата со брашно.
  4. Четвртаст калап обложете го со хартија за печење, истурете ја смесата, посипете ја со лешници и ставете ја во загреана рерна на 180 тепени да се пече околу 50 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: