Рецепти
Мармалад од јаболки Ана Ѓорова

Одличен за на леб, бисквити, колачи и како додаток со омилените десерти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(црвени 1.5 Килограм)

Кафеав шеќер(350 Грама)

Лимон(1/2 )

Ѓумбир(свеж изрендан помалку од 1/2 лажичка )

Цимет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јаболките излупете ги и отстранете им ги семките и дршките, па исечете ги на половинки и прелијте ги со сокот од лимон.
  2. Додајте ги шеќерот, свежиот и изрендан ѓумбир и малку цимет, па добро измешајте ги.
  3. Ставете ги во тенџере на оган, па по 30 минути кога ќе омекне овошјето, изблендирајте со рачен миксер или во блендер.
  4. Проверете ја густината на мармаладот: капнете на стаклена чинија, ако смесата е густа, тргнете од оган. Ако не е доволно густа, варете уште малку.
  5. Мармаладот претурете го во стерилизирани тегли, убаво затворете со капак и превртете ги наопаку и оставете ги така додека мармаладот целосно се излади.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: