Рецепти
Мешан мармалад Ана Ѓорова

Домашен овошен мармалад за вашата зимница

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно грозје(2,5 кг ситно, многу слатко )

Круша(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Внимателно одберете ги зрната грозје – остранете ги тие што се незрели и скапаните.
  2. Добро измијте ги, исцедете ги и гответе ги во тенџере на оган со неколку лажици вода додека добиете каша.
  3. Исцедете го сокот, па загрејте го во тенџерето додека да зоврие. Мешајте цело време.
  4. Крушите измијте ги, исчистете ги и излупете ги, па исечете ги на коцки и ставете ги да се готват во тенџере на оган со неколку лажици вода.
  5. Откако крушите ќе се сварат, оставете ги да се оладат, па изблендирајте ги во кашеста смеса.
  6. Испасирајте ја смесата, измешајте ја со грозјето и гответе додека количината на мармаладот се намали за 1/3.
  7. Готовиот мармалад топол претурете го во стерилизирани тегли.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: