Рецепти
Пилешки прсти во рерна Ана Ѓорова

Крцкави пилешки прсти што може да ги послужите со павлака или со омилениот сос. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Лебни трошки(200 Грама)

Кисела павлака(200 Грама)

Мајонез(2 Супени лажици)

Сусам(200 Грама)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките гради исечете ги на тенки, долгнавести парчиња и ставете ги во сад.
  2. Во садот додајте ги павлаката, сенфот, мајонезот, ориганото, црвениот пипер, сол и бибер.
  3. Убаво измешајте и оставете го месото да постои во маринадата 5 часа.
  4. Потоа извалкајте ги пилешките прсти едно по едно во лебни трошки, измешани со сусам и редете ги во тава обложена со хартија за печење.
  5. Печете ги пилешките прсти во претходно загреана рерна на 210°C околу 45 минути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: