Рецепти
Пилешки прсти во рерна Ана Ѓорова

Крцкави пилешки прсти што може да ги послужите со павлака или со омилениот сос. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Лебни трошки(200 Грама)

Кисела павлака(200 Грама)

Мајонез(2 Супени лажици)

Сусам(200 Грама)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките гради исечете ги на тенки, долгнавести парчиња и ставете ги во сад.
  2. Во садот додајте ги павлаката, сенфот, мајонезот, ориганото, црвениот пипер, сол и бибер.
  3. Убаво измешајте и оставете го месото да постои во маринадата 5 часа.
  4. Потоа извалкајте ги пилешките прсти едно по едно во лебни трошки, измешани со сусам и редете ги во тава обложена со хартија за печење.
  5. Печете ги пилешките прсти во претходно загреана рерна на 210°C околу 45 минути.
Куглов со ореви и чоколадо
Тава со свинско месо и печурки
Триаголници со јаболки и ореви
Чај со брусница и зачини
Пилешко во павлака
Потпечен карфиол
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Топчиња од зеленчук
Чоколадни брауни од тиква
Рум касато
Ролат со цимет и суво грозје
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Торта со цели печени јаболки
Пица од карфиол
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Посен колач со јаболко и банана
Мариниран ослиќ (посно)
Кекси со лешници
Корнфлекс пита
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Кокос коцки
Праз во рерна со козјо сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: