Рецепти
Колач со медени срца Ана Ѓорова

Преубав десерт по ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(6 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Црно чоколадо(100 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Медени срца(500 Грама)

Путер(200 Грама)

Сечкани ореви(200 Грама)

Шеќер во прав(100 Грама)

Сок од круша(газиран 250 мл )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Изматете ги јајцата, па додајте ги шеќерот, брашното, ренданото чоколадо и прашокот за печиво и соединете ја смесата.
  2. Истурете ја во тепсија покриена со хартија за печење и печете го пандишпанот 40 минути на 180 степени.
  3. Во меѓувреме, во друг поголем сад исечкајте ги медените срца, додајте ги путерот, шеќерот во прав и сечканите ореви.
  4. Смесата измешајте ја и полијте ја со 250 мл газиран сок со вкус на круша. Убаво се соединуваат состојките.
  5. Филот истурете го врз изладениот пандишпан, а одозгора прелијте со чоколадна глазура од истопено чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: