Рецепти
Амарети Ана Ѓорова

Мали, крцкави колачи со бадеми кои совршено одат во комбинација со чај или кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(215 Грама)

Белка од јајце(50 Грама)

Шеќер(140 Грама)

Шеќер во прав(125 Грама)

Квасец(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Подгответе ја рерната на 200°C. Излупените бадеми ставете ги во сад за печење и печете 5-10 минути.
  2. Потоа, ставете ги во блендер со шеќерот во прав и обичниот шеќер и блендирајте.
  3. Додајте го квасецот и белките од јајце и убаво промешајте со лажица за да се соедини смесата. Добиената смеса би требало да биде цврста и густа. Покријте ја со крпа и оставете да отстои неколку часа во фрижидер.
  4. Од така добиената смеса, оформете околу 50 бомбици и ставете ги во сад за печење. Печете околу 20тина минути на 170°C и послужете.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: