Рецепти
Амарети Ана Ѓорова

Мали, крцкави колачи со бадеми кои совршено одат во комбинација со чај или кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(215 Грама)

Белка од јајце(50 Грама)

Шеќер(140 Грама)

Шеќер во прав(125 Грама)

Квасец(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Подгответе ја рерната на 200°C. Излупените бадеми ставете ги во сад за печење и печете 5-10 минути.
  2. Потоа, ставете ги во блендер со шеќерот во прав и обичниот шеќер и блендирајте.
  3. Додајте го квасецот и белките од јајце и убаво промешајте со лажица за да се соедини смесата. Добиената смеса би требало да биде цврста и густа. Покријте ја со крпа и оставете да отстои неколку часа во фрижидер.
  4. Од така добиената смеса, оформете околу 50 бомбици и ставете ги во сад за печење. Печете околу 20тина минути на 170°C и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: