Рецепти
Колачиња со путер и џем од малини Ана Ѓорова

Лесни и вкусни колачиња што одлично одат со чај или со кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(115 Грама)

Шеќер(1/2 Чаша)

Брашно(1 и пол чаша )

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Јајце(1 )

Шеќер во прав(1 Чаша)

Екстракт од бадем(1/2 Кафена лажица)

Вода(1-2 лажици топла )

Џем од малини

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути

  1. Со миксер пенасто изматете ги путерот и шеќерот.
  2. Додајте ги брашното измешано со печивото и ванилиниот шеќер и добро соединете ја смесата.
  3. Потоа додајте ги јајцата и повторно матете со миксер на силно додека смесата добро се соедини.
  4. Замесете тесто, оформете го во топка, обвиткајте го во проѕирна фолија и оставете го во фрижидер 30 минути.
  5. Расукајте го на набрашнета површина и со чаша вадете кругови.
  6. Печете ги во претходно загреана рерна на 180°C, 8-10 минути. Потоа извадете ги од рерна и оставете ги да се оладат.
  7. Во меѓувреме во сад со лажица измешајте го шеќерот во прав и екстрактот од бадем. Додајте им 1-2 лажици топла вода и убаво измешајте.
  8. Колчињата премачкајте ги со џем од малини, поклопете ги и премачкајте ги со преливот од шеќер во прав. Декорирајте со малинка или со цреша/вишна.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: