Рецепти
Бело топло чоколадо Ана Ѓорова

Домашното топло чоколадо е секогаш одлична идеја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(300 Милилитри)

Бело чоколадо(80 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(15 Грама)

Оризово брашно(20 Грама)

Ванила во прав(1/4 Кафена лажица)

Шеќер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во ладното млеко измешајте го нишестето и оризовото брашно и мешајте добро додека се соедини смесата.
  2. Ванила стапчињата преполовете ги и извадете им ги семките со нож, а потоа белото чоколадо искршете го на парчиња и ставете го во тенџере на оган да се топи заедно со ванилината, со семките ванила и со смесата од млекото.
  3. Додајте шеќер по вкус и мешајте на умерен или тивок оган додека чоколадото се растопи и се добие посакуваната густина.
  4. Топлото чоколадо декорирајте го со шлаг и со цимет и послужете го веднаш.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: