Рецепти
Бело топло чоколадо Ана Ѓорова

Домашното топло чоколадо е секогаш одлична идеја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(300 Милилитри)

Бело чоколадо(80 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(15 Грама)

Оризово брашно(20 Грама)

Ванила во прав(1/4 Кафена лажица)

Шеќер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во ладното млеко измешајте го нишестето и оризовото брашно и мешајте добро додека се соедини смесата.
  2. Ванила стапчињата преполовете ги и извадете им ги семките со нож, а потоа белото чоколадо искршете го на парчиња и ставете го во тенџере на оган да се топи заедно со ванилината, со семките ванила и со смесата од млекото.
  3. Додајте шеќер по вкус и мешајте на умерен или тивок оган додека чоколадото се растопи и се добие посакуваната густина.
  4. Топлото чоколадо декорирајте го со шлаг и со цимет и послужете го веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: