Рецепти
Бело топло чоколадо Ана Ѓорова

Домашното топло чоколадо е секогаш одлична идеја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(300 Милилитри)

Бело чоколадо(80 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(15 Грама)

Оризово брашно(20 Грама)

Ванила во прав(1/4 Кафена лажица)

Шеќер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во ладното млеко измешајте го нишестето и оризовото брашно и мешајте добро додека се соедини смесата.
  2. Ванила стапчињата преполовете ги и извадете им ги семките со нож, а потоа белото чоколадо искршете го на парчиња и ставете го во тенџере на оган да се топи заедно со ванилината, со семките ванила и со смесата од млекото.
  3. Додајте шеќер по вкус и мешајте на умерен или тивок оган додека чоколадото се растопи и се добие посакуваната густина.
  4. Топлото чоколадо декорирајте го со шлаг и со цимет и послужете го веднаш.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: