Рецепти
Бело топло чоколадо
Домашното топло чоколадо е секогаш одлична идеја
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПијалaкТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Млеко(300 Милилитри)
Бело чоколадо(80 Грама)
Нишесте (пченкарен скроб)(15 Грама)
Оризово брашно(20 Грама)
Ванила во прав(1/4 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Во ладното млеко измешајте го нишестето и оризовото брашно и мешајте добро додека се соедини смесата.
- Ванила стапчињата преполовете ги и извадете им ги семките со нож, а потоа белото чоколадо искршете го на парчиња и ставете го во тенџере на оган да се топи заедно со ванилината, со семките ванила и со смесата од млекото.
- Додајте шеќер по вкус и мешајте на умерен или тивок оган додека чоколадото се растопи и се добие посакуваната густина.
- Топлото чоколадо декорирајте го со шлаг и со цимет и послужете го веднаш.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во