Рецепти
Англиска пита со карамел Ана Ѓорова

”Banoffee pie” англиски десерт со карамел и свежи банани што се одлична комбинација

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(300 Грама)

Путер(200 Грама)

Кондензирано млеко(350 Милилитри)

Кафеав шеќер(100 Грама)

Банана(3 )

Слатка павлака(350 Милилитри)

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Бисквитите сомелете ги и измешајте ги со 100 грама растопен путер. Потоа распоредете ја смесата и натапкајте ја во кружен калап за торти, оставете ја настрана да се олади.
  2. За карамелот растопете ги останатите 100 грама путер и шеќерот во нелеплива тава. Мешајте цело време додека шеќерот се растопи (мешајте убаво и почекајте додека целосно се растопи шеќерот).
  3. Потоа во тавата додајте го кондезираното млеко и мешајте додека зоврие, цело време мешајте додека добиете златнокафена боја како карамела.
  4. Слатката павлака (ладна од фрижидер) изматете ја со миксер во шлаг.
  5. Карамелата истурете ја во садот врз бисквитите, одозгора ставете ги бананите исечкани на кругови, а на крај премачкајте со шлаг и декорирајте ја питата со уште банани, карамела и рендано чоколадо или чоколадни трошки.
  6. Пред послужување ставете ја најмалку 2 часа во фрижидер да се олади.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: