Рецепти
Англиска пита со карамел Ана Ѓорова

”Banoffee pie” англиски десерт со карамел и свежи банани што се одлична комбинација

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(300 Грама)

Путер(200 Грама)

Кондензирано млеко(350 Милилитри)

Кафеав шеќер(100 Грама)

Банана(3 )

Слатка павлака(350 Милилитри)

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Бисквитите сомелете ги и измешајте ги со 100 грама растопен путер. Потоа распоредете ја смесата и натапкајте ја во кружен калап за торти, оставете ја настрана да се олади.
  2. За карамелот растопете ги останатите 100 грама путер и шеќерот во нелеплива тава. Мешајте цело време додека шеќерот се растопи (мешајте убаво и почекајте додека целосно се растопи шеќерот).
  3. Потоа во тавата додајте го кондезираното млеко и мешајте додека зоврие, цело време мешајте додека добиете златнокафена боја како карамела.
  4. Слатката павлака (ладна од фрижидер) изматете ја со миксер во шлаг.
  5. Карамелата истурете ја во садот врз бисквитите, одозгора ставете ги бананите исечкани на кругови, а на крај премачкајте со шлаг и декорирајте ја питата со уште банани, карамела и рендано чоколадо или чоколадни трошки.
  6. Пред послужување ставете ја најмалку 2 часа во фрижидер да се олади.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: