Рецепти
Ароматично свинско каре Ана Ѓорова

Специјалитет со кој предлагаме да се напиете црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(750 Грама)

Масло(8 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Жалфија(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Рузмарин(2 Кафени лажици)

Вегета(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Свинското каре во едно парче посолете го со вегета, сол, жалфија, рузмарин, бибер и ставете му лимонов сок.
  2. Така припремено ставете го да се пече во рерна на претходно загреано масло.
  3. Печете го на 200°C околу 40-тина минути со повремено додавање на вода.
  4. Кога ќе се испече, исечете го на парчиња и послужете го.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: