Рецепти
Ароматично свинско каре
Специјалитет со кој предлагаме да се напиете црвено вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско каре(750 Грама)
Масло(8 Супени лажици)
Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)
Жалфија(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Рузмарин(2 Кафени лажици)
Вегета(3 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Свинското каре во едно парче посолете го со вегета, сол, жалфија, рузмарин, бибер и ставете му лимонов сок.
- Така припремено ставете го да се пече во рерна на претходно загреано масло.
- Печете го на 200°C околу 40-тина минути со повремено додавање на вода.
- Кога ќе се испече, исечете го на парчиња и послужете го.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во