Рецепти
Ароматично свинско каре Ана Ѓорова

Специјалитет со кој предлагаме да се напиете црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(750 Грама)

Масло(8 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Жалфија(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Рузмарин(2 Кафени лажици)

Вегета(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Свинското каре во едно парче посолете го со вегета, сол, жалфија, рузмарин, бибер и ставете му лимонов сок.
  2. Така припремено ставете го да се пече во рерна на претходно загреано масло.
  3. Печете го на 200°C околу 40-тина минути со повремено додавање на вода.
  4. Кога ќе се испече, исечете го на парчиња и послужете го.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: