Рецепти
Ароматично телешко месо Ана Ѓорова

Маринирано печено телешко месо со цимет, портокал и бренди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Во една тава ставете ги брендито, сокот од половина портокал, половина од ѓумбирот и 5 ловорови листа. Додајте го месото и оставете го да се маринира еден час превртувајќи го повремено.
  2. Потоа исцедете го од маринадата, истапкајте го со салфета, посипете го со ренданата кора од портокал, малку цимет, сол и бибер. Премачкајте го месото со свинска маст и завиткајте го во ролат, па врзете го со конец. Помеѓу конецот ставете ги стапчињата цимет.
  3. Намастете една тава со 2 лажици масло, ставете го месото завиткано во ролат и полијте 3 лажици масло. Додајте ги ловоровите листови и останатиот ѓумбир, како и 1,5 дл супа.
  4. Печете го месото на 190 степени околу 50 минути поливајќи го повремено со сосот од печењето. Оставете го да отстои 5 минути пред сервирање.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: