Рецепти
Бакалар бродет
Вкусен хрватски рецепт за бакалар со компири и лук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Бакалар(300 Грама)
Црн лук(2 Главици)
Компир(600 Грама)
Масло(200 Грама)
Лук(2 Чешниња)
Доматно пире(2 Супени лажици)
Ловоров лист(3 Листови)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Свеж магдонос(1 Китка)
Вегета(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Оставете го бакаларот да отстои 24 часа во вода пред да го зготвите.
- Најпрвин динстајте го црниот лук во тава со зејтин.
- Исечкајте ги компирот и рибата на парчиња.
- Во средна тава се става масло, па ред бакалар, ред компир, се додаваат сите зачини и се полива со вода (малку над рибата). Се динста на тивко додека не испари водата и компирите не омекнат. Послужете со свежа зелена салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во