Рецепти
Бакалар бродет Ана Ѓорова

Вкусен хрватски рецепт за бакалар со компири и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бакалар(300 Грама)

Црн лук(2 Главици)

Компир(600 Грама)

Масло(200 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Доматно пире(2 Супени лажици)

Ловоров лист(3 Листови)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Оставете го бакаларот да отстои 24 часа во вода пред да го зготвите.
  2. Најпрвин динстајте го црниот лук во тава со зејтин.
  3. Исечкајте ги компирот и рибата на парчиња.
  4. Во средна тава се става масло, па ред бакалар, ред компир, се додаваат сите зачини и се полива со вода (малку над рибата). Се динста на тивко додека не испари водата и компирите не омекнат. Послужете со свежа зелена салата.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: