Рецепти
Бакалар бродет Ана Ѓорова

Вкусен хрватски рецепт за бакалар со компири и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бакалар(300 Грама)

Црн лук(2 Главици)

Компир(600 Грама)

Масло(200 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Доматно пире(2 Супени лажици)

Ловоров лист(3 Листови)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Оставете го бакаларот да отстои 24 часа во вода пред да го зготвите.
  2. Најпрвин динстајте го црниот лук во тава со зејтин.
  3. Исечкајте ги компирот и рибата на парчиња.
  4. Во средна тава се става масло, па ред бакалар, ред компир, се додаваат сите зачини и се полива со вода (малку над рибата). Се динста на тивко додека не испари водата и компирите не омекнат. Послужете со свежа зелена салата.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: