Рецепти
Банички со спанаќ Ана Ристеска

Баничките можете да ги направите и со друг фил – со блитва, урда, сирење или со мелено месо. Нема да погрешите со било што да ги направите 🙂

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Вода

Квасец(1/2 коцка )

Спанаќ(1/2 Килограм)

Јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Од брашното, шеќерот, солта, топлата вода и квасецот замесуваме убаво и мазно тесто.
  2. Тестото го делиме на 8 топчиња, од нив расукуваме 8 мали корички кои ги премачкуваме со масло.
  3. Ги оставаме да отстојат 10-15 минути.
  4. За тоа време го приготвуваме филот, така што во садот го ставаме измиениот и исчистен спанаќ, ставаме 4 јајца и малку сол.
  5. По 15 минути, скоја коричка ја тегнеме во голема кора.
  6. Врз кората ставаме од филот, попрскуваме со масло и ја виткаме во баничка.
  7. Така постапуваме и со преостанатите корички. Ги редиме во плех и ги печеме на 200 степени околу половина час.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: