Рецепти

Бела бајадера
Бајадерата може да се направи и со мелени лешници или со потпечени, излупени и сомелени кикирики. Ќе биде исто вкусна како со кокос.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Млеко(100 Милилитри)
Шеќер(350 Грама)
Бело чоколадо(3 Пакувања)
Маргарин(1 Пакување)
Ванилин шеќер(2 Пакувања)
Мелени бисквити(200 Грама)
Кокос(200 Грама)
Масло(4-5 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во тенџере на оган додајте го млекото и со постојано мешање растопете го шеќерот, 1 бело чоколадо, маргаринот и ванилиниот шеќер.
- Во растопената смеса додајте ги мелените бисквити и кокосот и убаво измешајте за да се изедначи смесата.
- Добиената смеса се става во плех и се израмнува.
- Одозгора се става глазура направена од 2 растопени бели чоколади со 4-5 лажици масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во