Рецепти
Бела бајадера Ана Ѓорова

Бајадерата може да се направи и со мелени лешници или со потпечени, излупени и сомелени кикирики. Ќе биде исто вкусна како со кокос.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(100 Милилитри)

Шеќер(350 Грама)

Бело чоколадо(3 Пакувања)

Маргарин(1 Пакување)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Мелени бисквити(200 Грама)

Кокос(200 Грама)

Масло(4-5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган додајте го млекото и со постојано мешање растопете го шеќерот, 1 бело чоколадо, маргаринот и ванилиниот шеќер.
  2. Во растопената смеса додајте ги мелените бисквити и кокосот и убаво измешајте за да се изедначи смесата.
  3. Добиената смеса се става во плех и се израмнува.
  4. Одозгора се става глазура направена од 2 растопени бели чоколади со 4-5 лажици масло.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: