Рецепти
Бело телешко вариво Ана Ѓорова

Телешко месо во вкусен сос од павлака и бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(800 Грама)

Кромид(2 мали главици )

Бело вино(2,5 Децилитри)

Магдонос(1 Китка)

Бистра зеленчукова супа(5 Децилитри)

Путер(30 Грама)

Павлака(1,5 Децилитар)

Брашно

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистете го кромидот, исечете го на парчиња и пржете го на половина од путерот.
  2. Во меѓувреме исечете го меото на коцки, набрашнете ги парчињата месо и пржете ги на останатиот путер додека да заруменат.
  3. Месото префрлете го во тавата со кромидот, полијте го со топлата супа и варете го 25 минути на тивок оган.
  4. Ставете го виното во еден сад и варете го на тивко додека да се намали до половина.
  5. Додајте ја павлаката, посолете го месото, попиперете го и оставете го да проврие.
  6. Со сосот од вино полијте го месото и варете го уште 2 минути.
  7. Зачинете го варивото со исечкан магдонос и сервирајте го.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: