Рецепти
Бисквит колач со суви сливи и со кикирики Ана Ѓорова

Брз и непечен чоколаден колач со бисквити, суво овошје и кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кикирики(200 Грама)

Суви сливи(200 Грама)

Маргарин(200 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Бисквити(250 Грама)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

Сок од портокал(8 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган го ставаме маргаринот да се растопи и потоа го додаваме чоколадото искршено на парчиња и шеќерот во прав. Мешаме добро додека смесата се растопи и соедини.
  2. Потоа во растопената смеса ги додаваме ситно сечканите кикирики, ситно сечканите суви сливи, сокот од портокал и искршените бисквити.
  3. Сето тоа добро го промешуваме и смесата ја ставаме во калап со облик по желба, претходно обложен со најлонска фолија за да може смесата полесно да се извади од калапот.
  4. Калапот со смесата го ставаме во замрзнувач да се стегне и потоа сечеме колачи.
  5. Колачите може да се обликуваат и во вид на плочки, како салама или топчиња по ваша желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: