Рецепти
Бомбици од џигер
Идеја за брз ручек од месо кој може да го послужите со гарнир од пире од компири и салата
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки џигер(300 Грама)
Компир(3 )
Кромид(1 Главица)
Сол(1 Супена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Јајце(2 )
Презла(50 Грама)
Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Мелениот џигер измешајте го со изрендани компири, изрендан кромид, јајца, сол, бибер и презла.
- Смесата убаво соединете ја со дланките, формрајте бомбици и спуштете ги да се пржат во загреано масло од двете страни додека убаво не заруменат. Послужете ги топли со свежа салата и пире од компири, додајте го одозгора сосот во кој се пржеа и сечкан магдонос по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во