Рецепти
Бомбици од џигер Ана Ѓорова

Идеја за брз ручек од месо кој може да го послужите со гарнир од пире од компири и салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(300 Грама)

Компир(3 )

Кромид(1 Главица)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Презла(50 Грама)

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Мелениот џигер измешајте го со изрендани компири, изрендан кромид, јајца, сол, бибер и презла.
  2. Смесата убаво соединете ја со дланките, формрајте бомбици и спуштете ги да се пржат во загреано масло од двете страни додека убаво не заруменат. Послужете ги топли со свежа салата и пире од компири, додајте го одозгора сосот во кој се пржеа и сечкан магдонос по вкус.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: