Рецепти
Бомбици од џигер Ана Ѓорова

Идеја за брз ручек од месо кој може да го послужите со гарнир од пире од компири и салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(300 Грама)

Компир(3 )

Кромид(1 Главица)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Презла(50 Грама)

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Мелениот џигер измешајте го со изрендани компири, изрендан кромид, јајца, сол, бибер и презла.
  2. Смесата убаво соединете ја со дланките, формрајте бомбици и спуштете ги да се пржат во загреано масло од двете страни додека убаво не заруменат. Послужете ги топли со свежа салата и пире од компири, додајте го одозгора сосот во кој се пржеа и сечкан магдонос по вкус.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: