Рецепти
Бомбици од сирење Ана Ѓорова

Бомбици од рикота сирење извалкани во микс на состојки што се одлични за мезе или како додаток на трпезата за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рикота сирење(250 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(по желба )

Свеж босилек

Сушен темјан(или свеж )

Свежо нане

Сушен домат(25 Грама)

Зелени маслинки(25 Грама)

Кари во прав(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во подлабок сад ставете го рикота сирењето и зачинете го со сол и бибер. Испасирајте го со виљушка да нема грутки и да добие кремаст состав.
  2. Сирењето оставете го во фрижидер околу 30-тина минути.
  3. Во меѓувреме на маслинките извадете им ги семките и иситнете ги во блендер, па ставете ги во чинија настрана.
  4. Сувиот домат исто така изблендирајте го и ставете го во друга чинија настрана.
  5. Ароматичните тревки (босилекот, темјанот и нането) измијте ги и исушете ги, а потоа ситно исчекајте ги или изблендирајте ги во блендерот, па тргнете ги во чинија настрана.
  6. Смесата со рикота сирењето извадете ја од фрижидер и формирајте бомбици со големина на орев.
  7. Потоа секоја бомбица валкајте ја во 4 различни мешавини (во една чинија кари, во друга ароматичните тревки, во трета маслинките и во четвртата чинија суви домати).
  8. Бомбиците послужете ги веднаш или оставете ги во фрижидер да отстојат до утредента.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: