Рецепти
Бомбици од туна Ана Ѓорова

Комбинација на туна, соја и варени компири – вкусни и едноставни за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(200 Грама)

Соја трошки(2 Супени лажици)

Компир(2 помали )

Сусам(печен 150 грама )

Лебни трошки(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во подлабок сад се истура туната заедно со маслото. Во истиот сад се додаваат и соините трошки (претходно потопени во врела вода и исцедени).
  2. Компирите се варат, се рендаат на ситно ренде и се додаваат во туната.
  3. Во истиот сад се додава и 100 г сусам, како и една лажичка лебни трошки.
  4. Убаво се промешува целата смеса и од неа се формираат топчиња со големина на орев.
  5. Сите топчиња се валкаат во сусам или во лебни трошки.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: