Рецепти
Бомбици од туна Ана Ѓорова

Комбинација на туна, соја и варени компири – вкусни и едноставни за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(200 Грама)

Соја трошки(2 Супени лажици)

Компир(2 помали )

Сусам(печен 150 грама )

Лебни трошки(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во подлабок сад се истура туната заедно со маслото. Во истиот сад се додаваат и соините трошки (претходно потопени во врела вода и исцедени).
  2. Компирите се варат, се рендаат на ситно ренде и се додаваат во туната.
  3. Во истиот сад се додава и 100 г сусам, како и една лажичка лебни трошки.
  4. Убаво се промешува целата смеса и од неа се формираат топчиња со големина на орев.
  5. Сите топчиња се валкаат во сусам или во лебни трошки.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: