Рецепти
Бомбици од туна Ана Ѓорова

Комбинација на туна, соја и варени компири – вкусни и едноставни за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(200 Грама)

Соја трошки(2 Супени лажици)

Компир(2 помали )

Сусам(печен 150 грама )

Лебни трошки(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во подлабок сад се истура туната заедно со маслото. Во истиот сад се додаваат и соините трошки (претходно потопени во врела вода и исцедени).
  2. Компирите се варат, се рендаат на ситно ренде и се додаваат во туната.
  3. Во истиот сад се додава и 100 г сусам, како и една лажичка лебни трошки.
  4. Убаво се промешува целата смеса и од неа се формираат топчиња со големина на орев.
  5. Сите топчиња се валкаат во сусам или во лебни трошки.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: