Рецепти
Бомбици со зелка Ана Ѓорова

Одлични за мезе и разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(500 Грама)

Брашно(300 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Јајце(2 )

Маргарин(100 Грама)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Зелката исечкајте ја многу ситно и пржете ја на загреано масло во тенџере додека омекне.
  2. Тргнете го тенџерето од оган и зачинете ја зелката со сол и бибер.
  3. Додајте го и маргаринот, па мешајте додека да се растопи.
  4. Додајте ги павлаката и брашното и мешајте додека смесата се соедини.
  5. Со алатка за сладолед земете од смесата и топчињата редете ги во тава обложена со хартија за печење.
  6. Премачкајте ги топчињата со матени јајца и печете ги во рерна на 200 степени, 30 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: