Рецепти
Бомбици со зелка Ана Ѓорова

Одлични за мезе и разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(500 Грама)

Брашно(300 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Јајце(2 )

Маргарин(100 Грама)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Зелката исечкајте ја многу ситно и пржете ја на загреано масло во тенџере додека омекне.
  2. Тргнете го тенџерето од оган и зачинете ја зелката со сол и бибер.
  3. Додајте го и маргаринот, па мешајте додека да се растопи.
  4. Додајте ги павлаката и брашното и мешајте додека смесата се соедини.
  5. Со алатка за сладолед земете од смесата и топчињата редете ги во тава обложена со хартија за печење.
  6. Премачкајте ги топчињата со матени јајца и печете ги во рерна на 200 степени, 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: