Рецепти
Бомбици со зелка
Одлични за мезе и разни пригоди
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Зелка(500 Грама)
Брашно(300 Грама)
Кисела павлака(200 Милилитри)
Јајце(2 )
Маргарин(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Зелката исечкајте ја многу ситно и пржете ја на загреано масло во тенџере додека омекне.
- Тргнете го тенџерето од оган и зачинете ја зелката со сол и бибер.
- Додајте го и маргаринот, па мешајте додека да се растопи.
- Додајте ги павлаката и брашното и мешајте додека смесата се соедини.
- Со алатка за сладолед земете од смесата и топчињата редете ги во тава обложена со хартија за печење.
- Премачкајте ги топчињата со матени јајца и печете ги во рерна на 200 степени, 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во