Рецепти
Буковки со салата од туна Ана Ѓорова

Вкусно и интересно предјадење што ќе ви стане омилено

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Буковка (печурка)(12 свежи )

Туна во конзерва(250 Грама)

Брашно(100 Грама)

Зелени маслинки(без семки 100 грама )

Магдонос

Целер(1 корен )

Лимон(1/2 )

Мелени ореви(50 Грама)

Јајце(1 варено )

Кисели краставички(3 )

Лук(1 Чешне)

Црвена пиперка(конзервирана 1 )

Сол

Бибер

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Коренот од целер исечкајте го на покрупни парчиња и обарете го во тенџере со зовриена вода. Откако ќе се излади, со рака истиснете ја водата.
  2. Киселите краставички, конзервираната пиперка и вареното јајце исечкајте ги на ситни коцки и измешајте ги со ситно сечканите лук, маслинки без семки, коренот од целер и магдоносот.
  3. Во садот додајте ги мелените ореви и иситнетата туна, па прелијте со сокот од лимон.
  4. Зачинете со сол и бибер и измешајте ја салатата.
  5. На буковките отсечете им ги рачките и исечкајте ги рачките на коцки.
  6. Буковките набрашнете ги и пржете ги на загреано маслиново масло во тава на оган.
  7. Ставете ги во чинија обложена со хартија, наполнете ги со смесата од туна и редете ги во чинија за сервирање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: