Рецепти
Буковки со салата од туна Ана Ѓорова

Вкусно и интересно предјадење што ќе ви стане омилено

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Буковка (печурка)(12 свежи )

Туна во конзерва(250 Грама)

Брашно(100 Грама)

Зелени маслинки(без семки 100 грама )

Магдонос

Целер(1 корен )

Лимон(1/2 )

Мелени ореви(50 Грама)

Јајце(1 варено )

Кисели краставички(3 )

Лук(1 Чешне)

Црвена пиперка(конзервирана 1 )

Сол

Бибер

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Коренот од целер исечкајте го на покрупни парчиња и обарете го во тенџере со зовриена вода. Откако ќе се излади, со рака истиснете ја водата.
  2. Киселите краставички, конзервираната пиперка и вареното јајце исечкајте ги на ситни коцки и измешајте ги со ситно сечканите лук, маслинки без семки, коренот од целер и магдоносот.
  3. Во садот додајте ги мелените ореви и иситнетата туна, па прелијте со сокот од лимон.
  4. Зачинете со сол и бибер и измешајте ја салатата.
  5. На буковките отсечете им ги рачките и исечкајте ги рачките на коцки.
  6. Буковките набрашнете ги и пржете ги на загреано маслиново масло во тава на оган.
  7. Ставете ги во чинија обложена со хартија, наполнете ги со смесата од туна и редете ги во чинија за сервирање.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: