Рецепти
Бургер со месо и печурки Ана Ѓорова

Сочен ручек за љубителите на бургери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(60 Грама)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Кромид во прав(1 Супена лажица)

Чили во прав(1 Супена лажица)

Вргањ (печурка)(1 Чаша)

Путер(1.5 Супена лажица)

Кромид(0.5 Главица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Кашкавал(30 Грама)

Бургер леб(1 Парче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт потребни се помалку од 25 минути

  1. Во сад ставете го меленото месо, сол, бибер, лук во прав, кромид во прав и чили во прав и убаво измешајте да се соедини смесатa и формирајте плескавица.
  2. Во тава стопете го путерот и додајте ги исечканите печурки и исечканиот кромид и пржете кратко додека печурките не омекнат. Оставете ги настрана во чинија.
  3. Ставете го месото да се пржи неколку минути на двете страни. Ставете од кашкавалот на двете страни и ставете го месото во бургер лебот, па во загреана рерна на фолија за печење околу 5-10 минути за да се стопи кашкавалот и лебот да биде крцкав. Додајте ја смесата со печурките во бургерот, додајте зеленчук по желба (краставица, домат) и послужете веднаш.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: