Рецепти
Бургер со месо и печурки
Сочен ручек за љубителите на бургери
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мешано мелено месо(60 Грама)
Лук во прав(1 Супена лажица)
Кромид во прав(1 Супена лажица)
Чили во прав(1 Супена лажица)
Вргањ (печурка)(1 Чаша)
Путер(1.5 Супена лажица)
Кромид(0.5 Главица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Кашкавал(30 Грама)
Бургер леб(1 Парче)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт потребни се помалку од 25 минути
- Во сад ставете го меленото месо, сол, бибер, лук во прав, кромид во прав и чили во прав и убаво измешајте да се соедини смесатa и формирајте плескавица.
- Во тава стопете го путерот и додајте ги исечканите печурки и исечканиот кромид и пржете кратко додека печурките не омекнат. Оставете ги настрана во чинија.
- Ставете го месото да се пржи неколку минути на двете страни. Ставете од кашкавалот на двете страни и ставете го месото во бургер лебот, па во загреана рерна на фолија за печење околу 5-10 минути за да се стопи кашкавалот и лебот да биде крцкав. Додајте ја смесата со печурките во бургерот, додајте зеленчук по желба (краставица, домат) и послужете веднаш.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во