Рецепти
Чоколаден намаз Ана Ѓорова

Намазот користете го за палачинки, вафли, крофни за вкусен десерт или ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(ореви или лешник 50-100 грама )

Кокосово масло(3-4 Супени лажици)

Урми без семки(10-15 )

Какао(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(малку )

Вода(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Сомелете ги бадемите (може и ореви или лешници), а потоа додајте ги останатите состојки и продолжете да блендирате.
  2. Додавајте по малку вода додека да добиете густа, но погодна смеса за премачкување.
  3. Намазот може да го чувате во стаклена тегла во фрижидер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: