Рецепти
Чоколаден намаз Ана Ѓорова

Намазот користете го за палачинки, вафли, крофни за вкусен десерт или ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(ореви или лешник 50-100 грама )

Кокосово масло(3-4 Супени лажици)

Урми без семки(10-15 )

Какао(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(малку )

Вода(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Сомелете ги бадемите (може и ореви или лешници), а потоа додајте ги останатите состојки и продолжете да блендирате.
  2. Додавајте по малку вода додека да добиете густа, но погодна смеса за премачкување.
  3. Намазот може да го чувате во стаклена тегла во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: