Рецепти
Чоколаден намаз Ана Ѓорова

Намазот користете го за палачинки, вафли, крофни за вкусен десерт или ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(ореви или лешник 50-100 грама )

Кокосово масло(3-4 Супени лажици)

Урми без семки(10-15 )

Какао(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(малку )

Вода(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Сомелете ги бадемите (може и ореви или лешници), а потоа додајте ги останатите состојки и продолжете да блендирате.
  2. Додавајте по малку вода додека да добиете густа, но погодна смеса за премачкување.
  3. Намазот може да го чувате во стаклена тегла во фрижидер.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: