Рецепти
Чоколадна торта Ана Ѓорова

Чоколадно уживање со ореви и бел, кремаст фил и глазура од топено чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(9 )

Шеќер(250 грама + 9 лажици )

Какао(4 Супени лажици)

Брашно(4 Супени лажици)

Мелени ореви(18 Супени лажици)

Млеко(1/2 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(5 Супени лажици)

Желе бомбони(200 Грама)

Маргарин(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Прв дел: 5 јајца се матат со 5 лажици шеќер, 2 лажици брашно, 2 лажици какао и 10 лажици мелени ореви. Пандишпанот се става во намастен плех и се пече.
  2. Втор дел: 4 јајца се матат со 4 лажици шеќер, 8 лажици мелени ореви, 2 лажици какао и 2 лажици брашно. Се пече.
  3. Фил: половина литар млеко се става во тенџере на оган, се додаваат 250 г шеќер, 5 лажици густин и се вари со постојано мешање на умерена-тивка температура. Откако филот ќе згусне, се остава да се излади целосно.
  4. Посебно се мати маргаринот и со лажица убаво се меша со оладениот фил и со желе бонбоните.
  5. Првиот пандишпан се филува, се поклопува со вториот пандишпан и одозгора се полива со чоколадна глазура од растопено чоколадо.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: