Рецепти
Чоколадна торта Ана Ѓорова

Чоколадно уживање со ореви и бел, кремаст фил и глазура од топено чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(9 )

Шеќер(250 грама + 9 лажици )

Какао(4 Супени лажици)

Брашно(4 Супени лажици)

Мелени ореви(18 Супени лажици)

Млеко(1/2 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(5 Супени лажици)

Желе бомбони(200 Грама)

Маргарин(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Прв дел: 5 јајца се матат со 5 лажици шеќер, 2 лажици брашно, 2 лажици какао и 10 лажици мелени ореви. Пандишпанот се става во намастен плех и се пече.
  2. Втор дел: 4 јајца се матат со 4 лажици шеќер, 8 лажици мелени ореви, 2 лажици какао и 2 лажици брашно. Се пече.
  3. Фил: половина литар млеко се става во тенџере на оган, се додаваат 250 г шеќер, 5 лажици густин и се вари со постојано мешање на умерена-тивка температура. Откако филот ќе згусне, се остава да се излади целосно.
  4. Посебно се мати маргаринот и со лажица убаво се меша со оладениот фил и со желе бонбоните.
  5. Првиот пандишпан се филува, се поклопува со вториот пандишпан и одозгора се полива со чоколадна глазура од растопено чоколадо.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: