Рецепти
Чоколадна торта без брашно Ана Ѓорова

Едноставна торта со малку состојки, а со одличен чоколаден вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Црно чоколадо(500 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Маргарин(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Чоколадото и маргаринот се ставаат во огноотпоред сад, кој се покрива со фолија и се става врз тенџере со врела вода за да се стопат состојките на пареа.
  2. Посебно се матат жолчките и шеќерот, а посебно се матат и белките во цврст снег.
  3. Стопеното чоколадо и маргаринот постепено се додаваат кај смесата со жолчки со постојано мешање со миксерот.
  4. Потоа се додаваат и белките, па добро се меша со лажица.
  5. Смесата се истура во подмачкана тепсија и се пече во плех бр.30 на хартија за печење. Се пече на 180 степени околу 25-30 минути.
  6. Тортата се сече на парчиња и се декорира со сладолед од ванила, шлаг или со шумско овошје.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: