Рецепти
Чоколадна торта без брашно
Едноставна торта со малку состојки, а со одличен чоколаден вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Чоколадото и маргаринот се ставаат во огноотпоред сад, кој се покрива со фолија и се става врз тенџере со врела вода за да се стопат состојките на пареа.
- Посебно се матат жолчките и шеќерот, а посебно се матат и белките во цврст снег.
- Стопеното чоколадо и маргаринот постепено се додаваат кај смесата со жолчки со постојано мешање со миксерот.
- Потоа се додаваат и белките, па добро се меша со лажица.
- Смесата се истура во подмачкана тепсија и се пече во плех бр.30 на хартија за печење. Се пече на 180 степени околу 25-30 минути.
- Тортата се сече на парчиња и се декорира со сладолед од ванила, шлаг или со шумско овошје.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во