Рецепти
Чоколадна торта без брашно Ана Ѓорова

Едноставна торта со малку состојки, а со одличен чоколаден вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Црно чоколадо(500 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Маргарин(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Чоколадото и маргаринот се ставаат во огноотпоред сад, кој се покрива со фолија и се става врз тенџере со врела вода за да се стопат состојките на пареа.
  2. Посебно се матат жолчките и шеќерот, а посебно се матат и белките во цврст снег.
  3. Стопеното чоколадо и маргаринот постепено се додаваат кај смесата со жолчки со постојано мешање со миксерот.
  4. Потоа се додаваат и белките, па добро се меша со лажица.
  5. Смесата се истура во подмачкана тепсија и се пече во плех бр.30 на хартија за печење. Се пече на 180 степени околу 25-30 минути.
  6. Тортата се сече на парчиња и се декорира со сладолед од ванила, шлаг или со шумско овошје.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: