Рецепти
Чоколадни бомбици Ана Ѓорова

Брзи и лесни бомбици од мелени ореви во чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Мелени ореви(300 Грама)

Вода(100 Милилитри)

Белка од јајце(2 )

Рум(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(2 штрангли )

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Мелените ореви се мешаат со 300 г шеќер, па се додаваат 2 белки и супена лажица рум и се меша убаво смесата со лажица. Се прават бомбици и се тргаат настрана.
  2. Во тенџере на оган се ставаат 100 мл вода, 100 г шеќер, чоколадото и се вари дури чоколадото и шеќерот да се растопат и да се згусне смесата, па се остава настрана да се олади.
  3. Бомбиците се макаат во чоколадото, а потоа се валкаат во чоколадни трошки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: