Рецепти
Чоколадни бомбици Ана Ѓорова

Брзи и лесни бомбици од мелени ореви во чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Мелени ореви(300 Грама)

Вода(100 Милилитри)

Белка од јајце(2 )

Рум(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(2 штрангли )

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Мелените ореви се мешаат со 300 г шеќер, па се додаваат 2 белки и супена лажица рум и се меша убаво смесата со лажица. Се прават бомбици и се тргаат настрана.
  2. Во тенџере на оган се ставаат 100 мл вода, 100 г шеќер, чоколадото и се вари дури чоколадото и шеќерот да се растопат и да се згусне смесата, па се остава настрана да се олади.
  3. Бомбиците се макаат во чоколадото, а потоа се валкаат во чоколадни трошки.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: