Рецепти
Чоколадни бомбици Ана Ѓорова

Брзи и лесни бомбици од мелени ореви во чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Мелени ореви(300 Грама)

Вода(100 Милилитри)

Белка од јајце(2 )

Рум(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(2 штрангли )

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Мелените ореви се мешаат со 300 г шеќер, па се додаваат 2 белки и супена лажица рум и се меша убаво смесата со лажица. Се прават бомбици и се тргаат настрана.
  2. Во тенџере на оган се ставаат 100 мл вода, 100 г шеќер, чоколадото и се вари дури чоколадото и шеќерот да се растопат и да се згусне смесата, па се остава настрана да се олади.
  3. Бомбиците се макаат во чоколадото, а потоа се валкаат во чоколадни трошки.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: