Рецепти
Чоколадни срца Ана Ѓорова

Фини колачиња со мед и чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мед(125 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Маргарин(150 Грама)

Слатка павлака(50 Грама)

Цимет(2 Кафени лажици)

Брашно(400 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Какао(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(125 Грама)

Бело чоколадо(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го шеќерот, медот, маргаринот и слатката павлака и гответе со постојано мешање додека шеќерот се растопи. Префрлете ја смесата во чинија и оставете ја да се олади.
  2. Во друг сад измешајте го циметот, брашното, густинот, какаото и печивото, па измешајте го со оладената смеса и замесете тесто. По потреба додајте уште брашно.
  3. Тестото замотајте го во фолија и оставете го во фрижидер 30 минути.
  4. Рерната загрејте ја на 180 степени.
  5. Тестото расукајте го на набрашнета површина со дебелина околу 1/2 см.
  6. Со садови за колачи вадете форми на срце и редете ги во плех со намастена хартија за печење, па ставете ги да се печат во загреаната рерна околу 10-12 минути.
  7. Оставете ги колачињата настрана да се изладат целосно.
  8. Само полвина од колачињата макнете ги во растопената мешавина од белото и црното чоколадо и украсете со чоколадни трошки по желба.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: