Рецепти
Чоколадни срца Ана Ѓорова

Фини колачиња со мед и чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мед(125 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Маргарин(150 Грама)

Слатка павлака(50 Грама)

Цимет(2 Кафени лажици)

Брашно(400 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Какао(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(125 Грама)

Бело чоколадо(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го шеќерот, медот, маргаринот и слатката павлака и гответе со постојано мешање додека шеќерот се растопи. Префрлете ја смесата во чинија и оставете ја да се олади.
  2. Во друг сад измешајте го циметот, брашното, густинот, какаото и печивото, па измешајте го со оладената смеса и замесете тесто. По потреба додајте уште брашно.
  3. Тестото замотајте го во фолија и оставете го во фрижидер 30 минути.
  4. Рерната загрејте ја на 180 степени.
  5. Тестото расукајте го на набрашнета површина со дебелина околу 1/2 см.
  6. Со садови за колачи вадете форми на срце и редете ги во плех со намастена хартија за печење, па ставете ги да се печат во загреаната рерна околу 10-12 минути.
  7. Оставете ги колачињата настрана да се изладат целосно.
  8. Само полвина од колачињата макнете ги во растопената мешавина од белото и црното чоколадо и украсете со чоколадни трошки по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: