Рецепти
Чоколадни тартуфи Ана Ристеска

Одличен десерт за божиќните и новогодишните празници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(300 Милилитри)

Црно чоколадо(300 Грама)

Несолен путер(1 Супена лажица)

Рендана кора од мандарина(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бренди(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ставете ја павлаката во сад да се загрее, но не да се свари. Потоа тргнете ја од шпорет и додајте го путерот, промешајте да се стопи. Додајте ја кората од мандарина.
  2. Искршете го чоколадото на парчиња и прелијте го со топлата павлака, внимателно мешајте додека смесата чоколадото не се стопи. Додајте прстофат сол и чаша бренди.
  3. Мешајте додека не добиете еднолична смеса и потоа ставете ја смесата во фрижидер 2 часа да се излади.
  4. Сервирајте во чинија за тартуфи, со шише црвено вино, чинија сомелени бадеми, лешници, ореви, чинија со 3 супени лажици какао, пишкоти или бисквити. Ставете и чаша со врела вода и лажички. Така секој ќе може да си направи тартуфи по свој вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: