Рецепти
Чоколадни тартуфи Ана Ристеска

Одличен десерт за божиќните и новогодишните празници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(300 Милилитри)

Црно чоколадо(300 Грама)

Несолен путер(1 Супена лажица)

Рендана кора од мандарина(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бренди(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ставете ја павлаката во сад да се загрее, но не да се свари. Потоа тргнете ја од шпорет и додајте го путерот, промешајте да се стопи. Додајте ја кората од мандарина.
  2. Искршете го чоколадото на парчиња и прелијте го со топлата павлака, внимателно мешајте додека смесата чоколадото не се стопи. Додајте прстофат сол и чаша бренди.
  3. Мешајте додека не добиете еднолична смеса и потоа ставете ја смесата во фрижидер 2 часа да се излади.
  4. Сервирајте во чинија за тартуфи, со шише црвено вино, чинија сомелени бадеми, лешници, ореви, чинија со 3 супени лажици какао, пишкоти или бисквити. Ставете и чаша со врела вода и лажички. Така секој ќе може да си направи тартуфи по свој вкус.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: