Рецепти
Чорба од боранија Ана Ристеска

Лесна манџа со боранија по рецептот на баба која ќе ве врати во детството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(300-400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во малку масло се динстаат ситно сечкани кромид и морков. Се зачинува по вкус.
  2. Кога ќе омекнат, се додава исчистена боранија и се додава вода.
  3. Се остава да се крчка на умерена температура околу 1 час, па се додава доматен сос.
  4. Се вари уште 10 минути, па се трга од оган и се сервира топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: