Рецепти
Чорба од боранија Ана Ристеска

Лесна манџа со боранија по рецептот на баба која ќе ве врати во детството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(300-400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во малку масло се динстаат ситно сечкани кромид и морков. Се зачинува по вкус.
  2. Кога ќе омекнат, се додава исчистена боранија и се додава вода.
  3. Се остава да се крчка на умерена температура околу 1 час, па се додава доматен сос.
  4. Се вари уште 10 минути, па се трга од оган и се сервира топла.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: