Рецепти
Чорба во рерна од кељ со сирење Ана Ѓорова

Печена чорба во рерна од кељ со леб, рендан пармезан и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистениот кељ исечкајте го на тенки ленти.
  2. Во подлабок, огноотпорен сад наредете слој од парчиња леб, па парчиња сирење, кељ, пармезан, листови од маргарин, сол, бибер и рендано оревче по вкус. Редете сè додека ги потрошите сите состојки.
  3. Завршете со слој од леб и налејте го со претходно сварена зеленчукова супа, но само до половина на садот и на крај посипете го со пармезан и додајте му маргарин.
  4. Садот ставете го во загреана рерна на умерена температура околу 40 минути сè додека одозгора на чорбата се направи златна коричка.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: