Рецепти
Чорба во рерна од кељ со сирење
Печена чорба во рерна од кељ со леб, рендан пармезан и сирење
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кељ(1 Главица)
Бистра зеленчукова супа(1 1/2 Литар)
Леб(12 Парчиња)
Маргарин(60 Грама)
Ементалер сирење(150 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Исчистениот кељ исечкајте го на тенки ленти.
- Во подлабок, огноотпорен сад наредете слој од парчиња леб, па парчиња сирење, кељ, пармезан, листови од маргарин, сол, бибер и рендано оревче по вкус. Редете сè додека ги потрошите сите состојки.
- Завршете со слој од леб и налејте го со претходно сварена зеленчукова супа, но само до половина на садот и на крај посипете го со пармезан и додајте му маргарин.
- Садот ставете го во загреана рерна на умерена температура околу 40 минути сè додека одозгора на чорбата се направи златна коричка.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во