Рецепти
Чорба во рерна од кељ со сирење Ана Ѓорова

Печена чорба во рерна од кељ со леб, рендан пармезан и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистениот кељ исечкајте го на тенки ленти.
  2. Во подлабок, огноотпорен сад наредете слој од парчиња леб, па парчиња сирење, кељ, пармезан, листови од маргарин, сол, бибер и рендано оревче по вкус. Редете сè додека ги потрошите сите состојки.
  3. Завршете со слој од леб и налејте го со претходно сварена зеленчукова супа, но само до половина на садот и на крај посипете го со пармезан и додајте му маргарин.
  4. Садот ставете го во загреана рерна на умерена температура околу 40 минути сè додека одозгора на чорбата се направи златна коричка.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: