Рецепти
Чорба од ќофтиња Ана Ѓорова

Брза и вкусна говедска чорба со мелено месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Морковот се ренда и се пропржува со ловоровиот лист да пушти боја.
  2. Се ставаат во него претходно направени топчиња од мелено месо (околу 100 грама). Во нив се става малку вегета и бибер.
  3. Се пропржуваат топчињата заедно со морковот, кога ќе фатат малку боја, се налева вода, се става вегета и коцката говедска супа.
  4. Се остава да зоврие и се вари 10 минути.
  5. Компирот се сечка ситно и се става во чорбата да се вари уште 10 минути.
  6. Се става и фиде и се остава да се свари.
  7. На крајот се мати јајцето со оцетот и се зачинува чорбата. Се става и сечкан магдонос.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: