Рецепти
Чорба од ќофтиња Ана Ѓорова

Брза и вкусна говедска чорба со мелено месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Морковот се ренда и се пропржува со ловоровиот лист да пушти боја.
  2. Се ставаат во него претходно направени топчиња од мелено месо (околу 100 грама). Во нив се става малку вегета и бибер.
  3. Се пропржуваат топчињата заедно со морковот, кога ќе фатат малку боја, се налева вода, се става вегета и коцката говедска супа.
  4. Се остава да зоврие и се вари 10 минути.
  5. Компирот се сечка ситно и се става во чорбата да се вари уште 10 минути.
  6. Се става и фиде и се остава да се свари.
  7. На крајот се мати јајцето со оцетот и се зачинува чорбата. Се става и сечкан магдонос.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: