Рецепти
Чорба од млади коприви Ана Ѓорова

Вкусен бабин рецепт за чорба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад лук(1 Чешне)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Коприва(1 Китка)

Гриз(3 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

Павлака(150 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 35 минути

  1. Младиот лук исчистете го и исечете го на коцки, а белиот лук испасирајте го.
  2. Исечете ги дршките на младата коприва и листовите сварете ги во вода.
  3. На малку зејтин пропржете ги младиот и белиот лук, а потоа додајте ги сварените листови млада коприва и кратко пропржете. Додајте гриз, промешајте, додајте малку вода и продолжете да пржите.
  4. Потоа, зеленчукот измиксирајте го со миксер и додајте уште малку вода по потреба за да се добие посакуваната густина.
  5. На крај, додајте павлака и зачини по вкус, промешајте и кратко пропржете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: