Рецепти
Чорба од млади коприви Ана Ѓорова

Вкусен бабин рецепт за чорба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад лук(1 Чешне)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Коприва(1 Китка)

Гриз(3 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

Павлака(150 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 35 минути

  1. Младиот лук исчистете го и исечете го на коцки, а белиот лук испасирајте го.
  2. Исечете ги дршките на младата коприва и листовите сварете ги во вода.
  3. На малку зејтин пропржете ги младиот и белиот лук, а потоа додајте ги сварените листови млада коприва и кратко пропржете. Додајте гриз, промешајте, додајте малку вода и продолжете да пржите.
  4. Потоа, зеленчукот измиксирајте го со миксер и додајте уште малку вода по потреба за да се добие посакуваната густина.
  5. На крај, додајте павлака и зачини по вкус, промешајте и кратко пропржете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: