Рецепти
Чорба со печурки и овесни снегулки Ана Ѓорова

Рецепт за сите што сакаат да пробаат интересен вегетаријански оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(750 Грама)

Овесни снегулки(100 Грама)

Масло(150 Милилитри)

Нискомаслена павлака(150 Милилитри)

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Стогчиња)

Лук(2 Чешниња)

Сув магдонос(1 Кафена лажица)

Ким(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На малку загреано масло продинстајте ги сечканиот кромид, празот и магдоносот.
  2. Кога ќе поруменат, додајте ги исечканите печурки, кимот, лукот и малку сол и бибер.
  3. Динстајте додека не испари течноста, потоа додајте ги овесните снегулки, малку проварете ги и додајте ја павлаката.
  4. Сите состојки варете ги кратко време и промешајте. Може да декорирате со ситно сечкан магдонос или со печурки.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: