Рецепти
Чорба со печурки и овесни снегулки Ана Ѓорова

Рецепт за сите што сакаат да пробаат интересен вегетаријански оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(750 Грама)

Овесни снегулки(100 Грама)

Масло(150 Милилитри)

Нискомаслена павлака(150 Милилитри)

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Стогчиња)

Лук(2 Чешниња)

Сув магдонос(1 Кафена лажица)

Ким(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На малку загреано масло продинстајте ги сечканиот кромид, празот и магдоносот.
  2. Кога ќе поруменат, додајте ги исечканите печурки, кимот, лукот и малку сол и бибер.
  3. Динстајте додека не испари течноста, потоа додајте ги овесните снегулки, малку проварете ги и додајте ја павлаката.
  4. Сите состојки варете ги кратко време и промешајте. Може да декорирате со ситно сечкан магдонос или со печурки.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: