Рецепти
Чорба со печурки и овесни снегулки Ана Ѓорова

Рецепт за сите што сакаат да пробаат интересен вегетаријански оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(750 Грама)

Овесни снегулки(100 Грама)

Масло(150 Милилитри)

Нискомаслена павлака(150 Милилитри)

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Стогчиња)

Лук(2 Чешниња)

Сув магдонос(1 Кафена лажица)

Ким(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На малку загреано масло продинстајте ги сечканиот кромид, празот и магдоносот.
  2. Кога ќе поруменат, додајте ги исечканите печурки, кимот, лукот и малку сол и бибер.
  3. Динстајте додека не испари течноста, потоа додајте ги овесните снегулки, малку проварете ги и додајте ја павлаката.
  4. Сите состојки варете ги кратко време и промешајте. Може да декорирате со ситно сечкан магдонос или со печурки.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: