Рецепти
Десерт од замрзнат јогурт и малини Ана Ристеска

Останете свежи со овој летен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грчки јогурт(2 Чаши)

Органски кокосов шеќер(2 Кафени лажици)

Малини(1/2 Чаша)

Ф‘стаци(1/2 Чаша)

Чоколадни трошки(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Тава за печење покријте ја со хартија за печење.
  2. Во еден сад соединете ги грчкиот јогурт, пола количина малини и ф’стаци и шеќерот и убаво измешајте.
  3. Пренесете ја смесата на тавата и рамномерно распоредете ја.
  4. Одозгора ставете ги останатите малини, ф’стаци и парчињата чоколадо или чоколадните трошки.
  5. Ставете ја тавата во замрзнувач околу 3-4 часа, додека смесата не се стврдне.
  6. Извадете го десертот и исечете или искршете го на парчиња по ваша желба.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: